1. og 17. mai

1. og 17. mai

SSK spilte en stund i 1. maitoget. På Slemmestad var 1. mai en viktigere dag enn 17. mai, og 1. maitoget var lengre enn 17. maitoget. SSK gikk foran toget. De voksne ble hektet av i Vaterland. SSK marsjerte da videre til Folkets Hus hvor det var gratis kinoforestilling for alle barna.

17. mai var en travel dag for korpset, da som nå.
Dagen startet med flaggheising, deretter spilling på Røyken gamlehjem og Fagertun gamlehjem i Båtstø. Så gikk toget fra Bødalen, ned til Slemmestad, rundt Odalen, gjennom Vaterland og til endestasjonen som var Slemmestad kirke.
Deretter var det buss til Fossum for å spille i toget til det lokale skytterlaget. Og til slutt gikk bussen til Blakstad sykehus hvor de spilte konsert.


I 1974 ble togavgangen fra Bødalen noe forsinket.
På OK-stasjonen i Bødalen stod det nemlig en cola-automat. Og i et forsøk på å skaffe seg gratis leskedrikk, hadde en av trommeslagerne satt fast begge hendene et godt stykke inn i automaten.

Når bygda fikk 3 skoler, Slemmestad, Torvbråten, og til slutt Sydskogen, ble det forandringer på toget. Da fikk alle skolene hvert sitt tog. Skolekorpset gikk i to av dem, mens Slemmestad Ungdomskorps tok seg av det tredje. Hvem som gikk hvor sirkulerte fra år til år.

På 90-tallet jobbet SSK og SUK for å få til et felles tog igjen. Dette klarte de, og i dag går igjen toget fra Bødalen til Slemmestad.
Søk
Driftes av Styreportalen AS